29 Maj

Babeczki wege szarlotkowe

Wegańskie, zdrowe, bez cukru!

SKŁADNIKI

  • 2 jabłka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki ksylitolu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki rodzynek

 

  • Jabłka pokroić w kosteczkę, wymieszać z sokiem z cytryny i cynamonem.
  • Mąkę wsypać do miski, dodać ksylitol, sodę, sól, mleko i wymieszać.
  • Dodać ocet oraz wanilię, rodzynki, delikatnie i krótko wymieszać łyżką łącząc składniki.
  • Dodać kosteczki jabłek i znów wymieszać. Wyłożyć do papilotek w formie na muffiny, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 25 minut.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe